Međunarodni dan planete

Međunarodni dan planete

Danas, na Međunarodni dan planete, želimo pre svega da se osvrnemo na značaj očuvanja životne sredine.
Nažalost, posledice klimatskih promena se vide u svim delovima sveta. Zemlja se suočava sa pandemijom virusa. Briga svih nas za ekologiju i zdravlje se mora podići na mnogo viši nivo, sa mnogo više poštovanja prema prirodi i sa puno razvijenijom svešću, kako pojedinaca tako i društva.

Ove godine zbog pandemije i zla koje nas je zadesilo nismo bili u mogucnosti da konkretnim aktivnostima obeležimo ovako važan datum, ali se svakako radujemo postignutim rezultatima i želimo sa vama da podelimo današnju fotografiju sa mesta bivše deponije u MZ Hajdukovo. Ovako danas izgleda to mesto koje je više od 30 godina na površini od 12.000 kvadratnih metara bilo zatrpano desetinama tona otpada.

Polako postajemo ekološki čist grad, a Subotičani itekako znaju da cene i poštuju ozbiljno sprovedene aktivnosti u cilju unapređenja životne sredine.
Zaista smo ponosni na uvažavanje svih naših apela da se prestane sa ilegalnim odlaganjem otpada. Hvala vam na tome! Uvek će biti neodgovornih pojedinaca, ali smo zato svi tu zajedno da reagujemo i prijavimo ilegalne aktivnosti.

Brigu o revitalizaciji i održavanju bivše deponije preuzeli su volonteri Zelenih Subotice i Mesni odbor SNS-a u Hajdukovu na čelu sa Ilešom Feherom, uz punu podrsku Grada Subotice.
Još jednom se zahvaljujemo građanima Subotice na velikoj podršci.

Podsećamo vas da su jos uvek pogodni vremenski uslovi za sadnju, pa ako imate mogućnosti posadite neko drvo u svom dvorištu
Želimo vam dobro zdravlje i svako dobro!