Uklanjanje divlje deponije i ozelenjavanje Jasibare (otvorena kanalizacija)

Uklanjanje divlje deponije i ozelenjavanje Jasibare (otvorena kanalizacija)

Nakon što su članovi Zelenih Subotice jesenas uklonili divlju deponiju i očistili kanal na Jasibari, u subotu 20. februara su ponovo pokupili smeće koje su tokom zime pojedinci neodgovorno bacali na isto mesto. Zeleni time pokazuju da su spremni konstantno da se bave ekološkim akcijama i da se vraćaju na već očišćene površine, jer je to neophodno dok se god ekološka svest zajednice ne izdigne na nivo da institucije lokalne samouprave same rade svoj posao.
Tokom prošle godine Zeleni su oko kanala na Jasibari zasadili 1.200 sadnica raznog drveća kako bi ovo mesto uskoro moglo postati park u koji će ljudi rado dolaziti. Već sada se u vazduhu oko kanala ne osećaju neprijatni mirisi koji su donedavno bili karakteristični za ovaj deo grada. Građani iz okolnih ulica su tokom akcije pokazali koliko cene aktivnosti Zelenih Subotice, te jedva čekaju proleće kako bi na prostoru nekadašnje divlje deponije po prvi put ugledali zeleno rastinje.
Nažalost, Jasibara nije jedina divlja deponija u Subotici, pa je pred članovima Zelenih Subotice još puno posla. Osim uklanjanja divljih deponija tokom prošle godine u drugim delovima grada, te na Bunariću, Hajdukovu i Paliću, Zeleni su spremni da nastave akciju ozelenjavanja te pozivaju građane da im se pridruže.
Zeleni takođe apeluju na sve sugrađane da smeće odlažu isključivo na registrovane deponije, te da na taj način zajednički očuvamo naš životni prostor.