Poseta udruženju za pomoć osobama sa autizmom

Poseta udruženju za pomoć osobama sa autizmom

Članice gradskih odbora Foruma žena Zelenih Subotice i Unije žena Srpske napredne stranke posetile su u četvrtak 19. novembra Udruženje za pomoć osobama sa autizmom Subotica. Tom prilikom ovom udruženju je uručena donacija knjižare Stil B i Fora 4.

Cilj posete bio je da se pomognu članovi Udruženja za pomoć osobama sa autizmom, kao i njihove porodice. Druženje sa decom je bilo zanimljivo, a vrata ove ustanove, koja se nalazi na adresi Vareška 28, otvorena su svakog dana za sve građane koji žele da pomognu ili upoznaju rad ovog udruženja.

„Na licu mesta saznali smo kako je Udruženju potreban stručni kadar – učitelji i terapeuti – kojih nema u potrebnom broju, a neophodni su osobama obolelim od autizma“„Kroz projekte i radove oni imaju određenu pomoć, ali to je nedovoljno i zato im treba dati podršku. Ovim putem svim građanima prenosimo njihov glas: ova deca zaslužuju sve što im je potrebno.“

Zeleni se zahvaljuju svima koji su pomogli, kao i onima koji će u budućnosti pomoći osobe sa autizmom. Svka pomoć je dobrodošla, a naše malo, nekom znači mnogo.