Održan peti „Festival ljubavi-inkluzija na delu“

Održan peti „Festival ljubavi-inkluzija na delu“
Da inkluzija u našem gradu nije samo reč i mrtvo slovo na papiru pokazao je peti „Festival ljubavi“ koji je okupio brojne mališane iz masovnih i škola i ustanova u kojima se školuju i borave deca sa invaliditetom.

Đaci i deca iz vrtića pokazali su kako se se sve granice briši i kako nema nepremostivih barijera.

– Dugo ni sama nisam znala kako da priđem osobama sa invaliditetom, bez obzira što sam imala dobre namere, strahovala sam da ih nesvesno ne povredim ili nečim uvredim. Sažaljenje niko od nas ne voli. Tek kada sam se priključila organizovanju ovog „Festivala ljubavi“ shvatila sam da je jedino potrebno da istinski, od srca, prihvatimo osobe sa invaliditetom, da ih podržimo u onome šta mogu, a mogu zaista puno, a pomognemo tamo gde nailaze na prepreke i poteškoće – poručila je u ime organizatora Sanja Milošev. – Tome su nas naučila deca, iz masovnih i specijalnih škola i ustanova, njih više od hiljadu, koja su sve ove godine bila sa nama. Svojim učešćem na „Festivalu ljubavi“ pokazali su da razlike među vršnjacima ne postoje, a ako ih i ima, onda se one mogu prevazići.  Hvala im na ovoj lekciji!

„Festival ljubavi“ nastao je kao odgovor roditelja dece sa invaliditetom da im učine dostupnim sprotske klubove i kulturno-umetnička društva, gde bi mogli da provode vreme.