Izgradnja staze za potrebe hipoterapije

Izgradnja staze za potrebe hipoterapije

 

GrO Zeleni Subotice sa zadovoljstvom obaveštava javnost, da je ideja koju je pokrenula pre 3 meseca sa timom ispred kojih je predsednik Bojan Šoralov, a u vezi staze za hipoterapiju na Konjičkom terenu “Bačka”, uspešno završena.Ovim putem zahvaljujemo preduzeću “Vojput”, na čijem se čelu nalazi Duško Dražić, koje je najzaslužnije za sprovođenje ideje , obezbedili su preko 100 kubika peska za stazu, kao i mehanizaciju i ljudstvo, i svojom nesebičnošću pomogli da ova akcija bude uspešno okončana za naše mališane.

Potpredsednik Foruma žena Zeleni Subotice, Mirjana Evetović, istakla je, da je pomenuta hipoterapija veoma bitna terapija za decu sa psihomotornim smetnjama, kao i za decu obolelu od cerebralne paralize. Naime, dete koje ima cerebralnu paralizu, jašući konja ojačava muskulaturu, a deca koja imaju problem sa govorom, mogu da progovore. Zeleni Subotice obezbedili su fizioterapeuta, Saru Sajts, koja je iz Berlina specijalno za ove aktivnosti došla sa svojim konjem, i koja između ostalog precizno za svako dete pojedinačno, zna, koji vid terapije je potreban.

 

Uskoro će početi hipoterapija za desetoro dece, a ovom akcijom ZS obezbedila je 207 terapija, odnosno za svako dete u trajanju od 20 nedelja.

Predsednik Zelenih Subotice Bojan Šoralov, naglasio je, da su Zeleni još jednom pokazali i dokazali, da kada postoji dobra ideja, želja, a pre svega volja, koja kada se poveže sa već postojećim institucijama, može se uraditi mnogo toga pozitivnog a pre svega korisnog i potrebnog na svim bitnim poljima. Zeleni će nastaviti sa humanitarnim radom i akcijama, pored već svoje prepoznatljive politike zelene ideje, da živimo u zdravoj i čistoj sredini.