Donacija đacima Školskog centra “Dositej Obradović”

Donacija đacima Školskog centra “Dositej Obradović”

Predstavnici Zelenih uručili su donaciju u vidu računara, sportskih rekvizita i igračaka đacima Školskog centra “Dositej Obradović”.

 

Ova organizacija je najavila da će deci, kojoj je to neophodno obezbediti i uslove za hipo terapiju, kao i prevoz kombijem radi školskih i vannastavnih aktivnosti. Školski centar “Dositej Obradović” pohađa 114 dece.

Donacija u vidu kompjutera, sportskih rekvizita i igračaka za razvoj motornih sposobnosti dece je, prema rečima defektologa i roditelja, izuzetno značajna đacima ove škole. Zahvaljujući ovoj donacije deca će imati bolje uslove za razvoj grafomotoričkih sposobnosti.

Prema rečima predstavnika Zelene ekološke partije, koji su ličnim sredstvima i uz podršku sponzora, obezbedili donaciju, ovo je samo početak pružanja pomoći deci sa smetnjama. U narednom periodu, ova organizacija će deci obezbediti uslove za hipo terapiju.

Školski centar ”Dositej Obradović” pohađa 114 učenika, od 5 godina starosti do srednjoškolskog uzrasta. U okviru srednjoškolskog obrazovanja Školski centar ima 11 verifikovanih obrazovnih profila.