Čišćenje kanala kod Hajdukova

Čišćenje kanala kod Hajdukova

Zeleni Subotice nastavljaju akcije sređivanja zelenih površina i uklanjanja divljih deponija u gradu i prigradskim naseljima. Prethodnih su dana volonteri Zelenih Subotice radili na čišćenju kanala kod Hajdukova, koji vodi od Palićkog jezera do Ludaškog jezera.

Iako je kanal već vše puta čišćen u prethodne dve godine, tokom zimskih meseci ponovo je napunjen i začepljen otpadom, obrastao u trsku, voda je bila puna algi i raznog smeća, a osetio se i vrlo jak, neprijatan miris. Blago rečeno, ekološka katastrofa.

Zeleni Subotice ponovo pozivaju JP „Park Palić“ i JKP „Palić-Ludaš“ da reaguju u okviru svojih nadležnosti i obaveza, jer do sada to nisu činili. I dalje se pitamo dokle će nadležni gradski organi ćutati i kada će pokrenuti pitanje odgovornosti rukovodstava navedenih javnih preduzeća. Aktivisti Zelenih Subotice će i dalje biti stalno na terenu i sprovoditi svoj program, ali „zelena politika“ u našem gradu mora da bude sistemska i u izvršavanju obaveza, a ne samo u finansiranju građana.

Iskreno se nadamo da će situacija posle predstojećih izbora biti puno drugačija i da će novac uložen u očuvanje životne sredine ići na pravo mesto, a ne tamo gde je do sada odlazio – u namirivanje pojedinaca i pojedinih stranaka.