III Festival ljubavi-zajedno pomeramo granice!

III Festival ljubavi-zajedno pomeramo granice!

Zeleni Subotice su u ponedeljak, 3. juna 2019. godine, u Dudovoj šumi organizovali treći po redu Festival ljubavi.

Za razliku od prethodnih godina, kada je Festival ljubavi posetilo oko 400 učesnika, ove godine je broj učesnika i posetilaca premašio 1000, među kojima su se našli naši najmlađi sugrađani, volonteri, aktivisti, roditelji, nastavnici i profesionalni sportisti.

Glavni cilj manifestacije jeste promovisanje zdravog načina života i povezivanje dece sa poteškoćama u razvoju sa zdravom decom i njihovo zajedničko aktivno učešće u različitim kreativno-sportskim aktivnostima.

Posebno nas raduje uspeh koji smo postigli, a to je da se u toku druženja i sportskih aktivnosti nije primetila razlika između zdrave dece i dece sa posebnim potrebama. Zajedničko druženje, uživanje u prirodi, raspitivanje o učlanjenju u sportske klubove,  nama kao organizatorima je dalo dodatnu motivaciju da nastavimo sa održavanjem Festivala u ovakvoj formi i da svake godine radimo na unapređenju njegovog programa.

Festival ljubavi je i ove godine ponudio veoma raznovrsan program zahvaljujući kreativnim volonterima i profesionalcima, koji su uveličale sledeće organizacije: Dnevni boravak Kolevka, Sportska organizacija Corver kočing fudbalska akademija, Američki fudbal Gorilles, Izviđači veverice, Hokej klub na travi Spartak, karatisti, rvači, predstavnici sportskog poligona Urban Laslo, Hor Iskončići, KUD Sunce Subotica, KUD Aleksandrovo igre iz Banata i Mađarske, Zumba kids-zimba fitnes-ZU-SU-KIDS i bubnjari OŠ Sečenji Ištvan.

Da je ovaj Festival zaista poseban (što najbolje oslikava broj učesnika) pokazuje i inicijativa lokalnih firmi i preduzeća koja su svojim donacijama u velikoj meri doprineli kvalitetu i broju učesnika Festivala ljubavi. Ovogodišnji sponzori bili su: Gomex (drugu godinu zaredom), Protec MEGAPRINT d.o.o., prodavnica Vijak, Tenis klub Spartak, ozvučenje Mega Sound Mitrović Petar, pekara Proleće.

Angažovanje oko organizacije Festivala donosi i jedno novo rešenje kada je u pitanju poboljšanje kvaliteta života dece ometene u razvoju. Naime, potpredsednica Udruženja građana Zeleni Subotice Mirjane Evetović i direktorica Osnovne škole “Sečenji Ištvan” dogovorile su ustupanje njihove fiskulturne sale za organizovanje kontinuiranog fizičkog programa za decu.

Lokalna samouprava takođe želi da učestvuje u nalaženju rešenja za višegodišnje probleme sa kojima se susreću roditelji i deca ometena u razvoju. Zajedničkim radom i željom možemo da postignemo dobre rezultate.