Zeleni Subotice pripremaju novi veliki projekat

Zeleni Subotice pripremaju novi veliki projekat

Zeleni Subotice će do 20. januara 2018. godine predstaviti svoj novi projekat sa kojim će se prijaviti na konkurs pod nazivom „Možemo i mi“, a koji je raspisala Fondacija Ana i Vlade Divac. Reč je o konkursu u okviru projekta „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom“, koji ova fondacija sprovodi uz podršku Fonda za otvoreno društvo (Open Society Foundations).

U toku je izrada projekta koji će Zeleni Subotice predložiti Fondaciji Ana i Vlade Divac kako bi se obezbedila sredstva za njegovu realizaciju. Centralna tačka projekta je uklanjanje velike divlje deponije u MZ Hajdukovo, koja je već godinama izvor zaraze i zagađenja prirode u tom delu subotičkog naselja. U realizaciju projekta na dobrovoljnoj osnovi uključili bi se migranti prihvatnog centra u Subotici.

O projektu na čijoj se izradi trenutno radi predstavnici Zelenih Subotice su u ponedeljak 27. novembra 2017. godine razgovarali sa predstavnicima Fondacije Ana i Vlade Divac, a u okviru info-sesije koja je održana u Subotici.

Poseban odeljak za praćenje projektnih aktivnosti:

Divlja deponija